04:19:41 20.04.2024
Stiri

Un MILION de euro pentru întreprinderile mici și mijlocii din R. Moldova din partea UE. Vor fi AJUTATE să producă bunuri pentru export pe piața europeană

Economie 13.10.2016 11:00 Vizualizări1870 Autor: Ziarul National
Un MILION de euro pentru întreprinderile mici și mijlocii din R. Moldova din partea UE. Vor fi AJUTATE să producă bunuri pentru export pe piața europeană


Întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova vor putea beneficia de asistență pentru dezvoltarea capacităților lor de export pe piața europeană în valoare de un milion de euro.

Banii vor veni de la Uniunea Europeană prin Proiectul Linking the (SMEs) for Eastern Partnership countries to the Global and Regional values changes, care va demara în luna martie 2017 și este destinat țărilor Parteneriatului Estic (câte un milion de euro pentru fiecare țară).

În R. Moldova, proiectul va fi implementat de către experții Oficiului Europa de Est International Trade Centre (ITC).

ITC acordă asistență în producerea bunurilor cu valoare adăugată conform cerințelor pieței Uniunii Europene și ale pieței internaționale, asistență de îmbunătățire a serviciilor sectoriale specifice și sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii pe noile piețe de desfacere, în special pe piața Uniunii Europene.

Potrivit Strategiei Naționale de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor pentru perioada 2016-2020, sectoarele prioritare pentru investițiile străine în R. Moldova sunt domeniul automobilistic, TIC, industria ușoară și agricultura.

În cadrul proiectului, MEPO urmează să identifice sectoarele beneficiare și să generalizeze formele de asistență pe care ar putea să le ofere ITC, pentru a spori capacitățile și competențele întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova în domeniul competitivității pe piețele externe.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md