23:46:42 28.03.2024
Stiri

Năstase NEAGĂ că ar fi fost luată o decizie finală privind candidatul UNIC al PPDA, PAS și PLDM

Politică 12.10.2016 18:01 Vizualizări1827 Autor: Ziarul National
Năstase NEAGĂ că ar fi fost luată o decizie finală privind candidatul UNIC al PPDA, PAS și PLDM


După ce liderul Partidului Liberal Democrat, Viorel Cibotaru, a declarat presei că PPDA, PAS și PLDM au convenit ca Maia Sandu să fie candidatul unic pentru alegerile prezidențiale, Andrei Năstase vine cu mai multe precizări.

Într-o postare pe facebook, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, a explicat că o decizie finală încă nu a fost adoptată, iar formațiunea așteaptă încă un răspuns la oferta politică făcută ieri de Biroul Politic al PPDA.

„Într-un spațiu mediatic controlat în marea sa parte de guvernare, dezinformarea și manipularea fac imposibilă informarea corectă a cetățeanului. Iată de ce vin cu următoarele informații privind decizia despre un singur candidat.

Oferta Platformei Demnitate și Adevăr, făcută constant partenerilor de dialog PAS și PLDM, reiterată prin decizia Biroului Politic din 11 Octombrie 2016, rămâne valabilă până la un răspuns oficial și exhaustiv al organelor de conducere ale PAS.

Totodată vă anunț că vineri 14 octombrie, va avea loc ședința Consiliului Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr la care se va analiza situația creată și se va adopta o decizie statutară, în interesul cetățenilor și al țării”, se precizează în comentariul plasat de Năstase pe facebook.

Amintim că ieri, Biroul politic al PPDA a propus desemnarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic pentru scrutinul din 30 octombrie 2016, iar Partidului „Acțiune și Solidaritate” revenindu-i dreptul de a înainta candidatul la funcția de prim-ministru. De asemenea, oferta include o agendă comună ce ar viza atât alegerile prezidențiale, cât și cele parlamentare anticipate.

„În situația în care partenerul de dialog nu consimte asupra acestei formule, în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova, în vederea neadmiterii accederii în turul doi a candidatului puterii oligarhice, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS”, se arată în declarația Biroului politic al partidului condus de Andrei Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md