Morții din listele de subscripție: Candidatul PD Marian Lupu stabilește un nou record

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova au prezentat la Comisia Electorală Centrală (CEC) liste de subscripție cu semnăturile a zeci de persoane decedate.

Conform dacelor CEC, cei mai mulți decedați se găsesc în listele candidatului Partidului Shor, Inna Popenco. Pentru aceasta au „semnat” 43 de persoane decedate. Candidatul independent Maia Laguta, care a fost admisă în cursa electorală în pofida neregulilor identificate de CEC, are în listele de subscripție semnăturile a 21 de persoane decedate, în timp ce pentru candidatul Partidului „Dreapta” Ana Guțu au „semnat” 16 decedați.

Pe listele de subscripție ale candidatului PSRM Igor Dodon au fost găsite 12 semnături ale decedaților, iar pe cele ale candidatului PPEM Iurie Leancă – 10 semnături.

Câte 5 semnături au fost identificate în listele candidaților PAS Maia Sandu și PL Mihai Ghimpu. În același timp, în listele prezentate de candidații PPDA Andrei Năstase, PN Dumitru Ciubașenco, și candidatul independent Silvia Radu au fost identificate câte 4 semnături ale persoanelor decedate. O singură semnătură a fost găsită în listele prezentate de candidatul independent Valeriu Ghilețchi, în timp ce pentru candidatul PD Marian Lupu nu a „semnat” nicio persoană decedată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...