Social

Un institut din România va evalua situaţia ecologică la depozitele de deşeuri din Ţînţăreni şi Bubuieci

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Mediului, au fost colectate date și probe din teren care ulterior vor fi procesate în laboratorul mobil al INCAS. Specialiştii institutului din România, prin utilizarea softurilor și programelor specializate, urmează să determine parametrii și gradul de poluare a zonelor cercetate pe dimensiunile apă, aer și sol.

În urma cercetării va fi stabilită componența sectorului de pădure, sub aspectul speciilor arborilor şi defrișărilor înregistrate, luîndu-se în considerare și calitatea solului împădurit.

Investigațiile efectuate sub formă de fixări fotografice, inclusiv cu prelevarea probelor de aer, au avut drept scop stabilirea compoziției chimice a aerului în zona evaluată. Totodată, a fost scanată structura terenurilor și cercetată posibila poluare a pînzelor freatice și a solului. “Informațiile colectate vor permite efectuarea unei comparații în timp real a schimbărilor survenite pentru a înțelege natura factorilor care le-au cauzat”, se indică într-un comunicat al ministerului.

La acţiune a participat ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, care şi-a exprimat speranţa într-o colaborare de succes cu Institutul “Elie Carafoli”. “Ne-am dori să realizăm studii şi cercetări şi în alte zone de importanţă naţională”, a menţionat oficialul.

În cîteva săptămîni experţii INCAS vor prezenta studiul complet referitor la situaţia ecologică în localităţile ce au fost supuse investigaţiei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *