01:12:07 24.04.2024
Stiri

REŢETĂ // Ce este CUSCUSUL şi ce beneficii are. Cuscus cu scorţişoară

Reportaj 12.10.2016 13:01 Vizualizări25584 Autor: Ziarul National
REŢETĂ // Ce este CUSCUSUL şi ce beneficii are. Cuscus cu scorţişoară Sursa: gastropedia.ro


Cuscusul este unul dintre cele mai sănătoase produse pe bază de cereale. Sub formă de granule sferice din făină de grâu dur, acesta conţine multe vitamine, minerale şi fibre. Originar din ţările arabe, cuscusul a pătruns cu succes şi în bucătăriile europene.


Vestea calităţilor sale nutritive a făcut înconjurul lumii şi de aceea se regăseşte pretutindeni în dieta persoanelor care suferă de boli digestive, cardiovasculare, hepato-renale ori gută.

Cuscusul este recomandat însă tuturor celor care doresc să mănânce sănătos şi nu au intoleranţă la grâu.
În mod tradiţional, cuscusul se prepară umezind cu apă făină de grâu dur. În urma acestei combinaţii, se formează nişte granule sferice cu diametrul de 1 mm. Ca să-şi menţină forma, ele sunt pudrate cu făină albă. Dacă ţi se pare prea complicat procesul, nu te speria!

În zilele noastre, găseşti cuscus la magazin şi se prepară instantaneu, adăugând peste el apă clocotită.

Cum îl serveşti

În bucătăria europeană, Cuscusul se potriveşte de minune tocanei de legume. Foloseşte-l şi ca garnitură pentru friptură sau adaugă-l în salate. Acesta va oferi un gust plăcut mâncărurilor, dar în primul rând un plus de sănătate.

De asemenea, când ai poftă de un desert exotic, poţi adăuga bobiţelor de cuscus nişte alune, scorţişoară şi zahăr, servindu-l cu lapte.

Avantaje nutritive

Când îţi îmbogăţeşti preparatele cu granule de cuscus, n-ai de ce să te temi pentru siluetă: au un conţinut scăzut de grăsimi saturate, colesterol şi sodiu. O porţie de 100 g de cuscus are doar 150 kcal. În schimb, e plină de fibre alimentare, vitamine (acid folic, B8, B3, K) şi minerale (potasiu, fosfor, calciu).

Ştiai?

Niacina (vitamina B3) din cuscus ajută la scăderea nivelului de colesterol rău şi zahăr din sânge.

Cuscus cu scorţişoară

Uite cum îl poţi prepara cu unt şi scorţişoară, perfect pentru masa de dimineaţă.

Ingrediente:

250 g cuscus fin
50 g unt
1 linguriţă rasă scorţişoară
1/4 l apă (sau lapte)

Cum se face cuscus cu scorţişoară

Se pune la fiert 1/4 l apă sau lapte, se adaugă jumătate din cantitatea de unt, scorţişoara. Se lasă la fiert până ce untul se topeşte, se amestecă continuu.
Se ia de pe foc şi se adaugă cuscusul în ploaie, se amestecă continuu. Se acoperă şi se lasă 5 minute până ce se absoarbe tot lichidul.
Se adaugă restul de unt şi se amestecă cu o furculiţă, pentru a aerisi cuscusul.
Se serveşte imediat cu miere şi iaurt. Se pot adăuga şi fructe de pădure, şi alune. Sau pur şi simplu cu zahăr pudră.

Sursa: gastropedia.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md