Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.10.2016

Viceministrul de externe Lilian Darii l-a primit pe șeful Misiunii OSCE în Moldova, ambasadorul Michael Scanlan

Viceministrul de externe Lilian Darii l-a primit pe șeful Misiunii OSCE în Moldova, ambasadorul Michael Scanlan

Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii l-a primit, ieri, pe șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Michael Scanlan.

Cei doi oficiali au efectuat un schimb larg de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda cooperării Republicii Moldova cu OSCE, o atenţie aparte fiind atribuită acţiunilor întreprinse în vederea comemorării în ţara noastră a victimelor Holocaustului.

În acest context, viceministrul Darii a ţinut să reitereze angajamentul autorităţilor moldoveneşti de a contribui efectiv la elaborarea Planului de acțiuni cu privire la implementarea Declarației politice adoptate recent de către Parlamentul Republicii Moldova pentru acceptarea Raportului Comisiei internaționale prezidate de Elie Wiesel privind studierea Holocaustului. El a mulţumit, de asemenea, Misiunii OSCE şi altor parteneri relevanţi pentru sprijinul acordat în vederea organizării şi desfăşurării la Chişinău la 7 octombrie curent a seminarului internaţional cu privire la cele mai bune practici de comemorare a Holocaustului.

Potrivit MAEIE, ambasadorul Scanlan a confirmat disponibilitatea Misiunii OSCE de a acorda în continuare asistenţa necesară în promovarea obiectivelor comune vizând comemorarea Holocaustului în Republica Moldova, încurajând, totodată, autorităţile moldoveneşti să persevereze pe această cale.

cuvinte-cheie: Scanlan | OSCE

Comentarii (0)

 

Related news

Sus