Doi hoți de apartamente, reținuți de polițiștii din capitală

Ieri, 10 octombrie curent, doi tineri cu vârsta de 16 și respectiv 25 de ani, domiciliați în orașele Basarabeasca și Comrat, au fost reținuți de poliție, fiind suspectați de furturi din locuințe. Unul dintre suspecți este arestat pentru 30 de zile, celălalt este cercetat în stare de libertate. Anterior, suspecții au fost judecați pentru cazuri similare.

Aceștia, au recunoscut că la data de 4 octombrie, pe timp de noapte, au pătruns într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei. În lipsa stăpânilor, au distrus un geam și au pătruns în locuință, furând un televizor, o cameră video și câteva telefoane mobile. Ulterior, suspecții au încărcat lucrurile într-o mașină, cu scopul de a le vinde la o casă de amanet din orașul Cimișlia. Paguba materială este de aproximativ 35,500 lei.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 186 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de “Furt” se pedepsesc cu amendă în mărime de la 6,000 la 20,000 de lei sau cu închisoare de până la 4 ani.