Focuri de armă la frontieră: Doi tineri au fost reținuți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi tineri au fost reținuți în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare, în timp ce încercau să treacă ilegal peste frontiera de stat 3.000 pachete de țigări, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Pentru reținerea acestora, polițiștii de frontieră au folosit arma din dotare, fiind tras un foc de avertisment.

În jurul orei 21.00, echipa mixtă a observat, pe direcția Buzduganii de Jos – Oprișeni, trei persoane care înaintau spre linia de frontieră, având asupra lor câte un colet. Polițiștii de frontieră au somat persoanele să oprească, dar fără rezultat. Oamenii legii au aplicat arma din dotare. În scurt timp, doi tineri au fost reținuți, iar al treilea reușise să fugă.

Făptașii de 20 și, respectiv 22 de ani, sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cu domiciliul în raionul Ungheni. Totodată, s-a constatat că una din ele nu este la prima sa încălcare, aceasta fiind documentată și în luna septembrie pentru tentativa trecerii ilicite a produselor de tutungerie.

În apropierea nemijlocită de râul Prut s-au depistat trei colete, ce conțineau 3.000 pachete cu țigări, valorificate la suma de 37000 lei, și un spining preconizat pentru faciliarea trecerii coletelor peste Prut. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și indisponibilizată la sediul Direcției regionale Vest.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...