Doi moldoveni au fost reținuți după ce au încercat să treacă 60 mii de țigări peste frontieră

Ieri, 10 octombrie, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Vest în comun cu patrula SPF Valea Mare au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse de tutungerie.

În jurul orei 21.00, echipa mixtă a observat trei persoane care traversau linia de frontieră, având asupra lor câte un colet. Polițiștii de frontieră au somat persoanele în cauză să se oprească, fiind însă ignorați. Forțele de ordine au fost nevoite să folosească arma din dotare. Doi tineri au fost reținuți, iar al treilea reușise să fugă și să se ascundă în zona împădurită. Din primele cercetări, s-a aflat că persoanele de 20 și 22 de ani, sunt cetățeni ai R. Moldova, cu domiciliul în raionul Ungheni. Totodată, s-a constatat că una din ele nu este la prima sa încălcare, aceasta fiind documentată și în luna septembrie pentru tentativa trecerii ilicite a produselor de tutungerie.

În apropierea râul Prut s-au depistat trei colete ce conțineau 3.000 pachete cu țigări marca Ritm, valorificate la suma de 37,000 lei, și un spining preconizat pentru faciliarea trecerii coletelor peste Prut. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și indisponibilizată la sediul Direcției regionale Vest.

În prezent, cazul este investigat de angajații Poliției de Frontieră, acumulând toate probele necesare, în vederea stabilirii vinovăţiei şi aplicării măsurilor legale ce se impun.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.