Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.10.2016

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc la Strasbourg, în perioada 10-14 octombrie 2016.

Din componența delegației fac parte deputații Valentina Buliga, Liliana Palihovici, Maria Postoico și Valeriu Ghilețchi.

În cadrul sesiunii vor avea loc dezbateri referitoare la situația din Turcia, alegerile parlamentare din Belarus și Iordania, consecințele politice ale conflictului din Ucraina. Pe ordinea de zi a sesiunii mai figurează discutarea rezoluțiilor și recomandărilor pe marginea subiectelor ce țin de impactul dinamicii populației din Europa asupra politicilor migraționale, cooperarea cu Tribunalul Penal Internațional, incluziunea socială prin intermediul sportului, lecțiile oferite de ”Panama Papers” în vederea asigurării unei justiții fiscale și sociale, precum și drepturile copiilor născuți de mame surogat.

Potrivit agendei, vor adresa mesaje plenului APCE Președintele Franței, François Hollande, Ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Jürgen Ligi, Ministrul de Externe al Turciei, Mevlüt Çavușoğlu și Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Totodată, Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland va răspunde la întrebările parlamentarilor.

Deputatul Valeriu Ghilețchi va prezenta un raport la subiectul protecției copiilor neînsoțiți în Europa.

În prima zi a sesiunii va avea loc ceremonia de înmânare a premiilor pentru drepturile omului ”Vaclav Havel”. Premiul, în valoare de 60 000 de euro, este oferit anual unei persoane, organizații neguvernamentale sau unei instituții care militează pentru apărarea drepturilor omului, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus