Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Din 12 octombrie, reduceri electorale…

Din 12 octombrie, reduceri electorale la prețul medicamentelor

În urma unei recente întrevederi a premierului Pavel Filip cu reprezentanți ai companiilor farmaceutice din R. Moldova, s-a convenit asupra reducerii prețurilor la o gamă largă de medicamente, anunță serviciul de presă al Executivului.

„La prima etapă vorbim de o listă de medicamente de aproximativ 160 de denumiri. Vorbim ‎de cele mai importante și uzuale medicamente, care vor suporta o reducere de preț de 40%. Acest lucru va intra în vigoare din data de 12 octombrie”, a declarat premierul Pavel Filip după întâlnire.

În comunicatul de presă nu este specificat care anume medicamente vor fi comercializate la preț redus, începând cu 12 octombrie. Reprezentanți ai celor mai importante rețele de farmacii din R. Moldova susțin că nu au demarat deocamdată inventarierea și selectarea medicamentelor care ar urma să fie vândute la prețuri reduse.

Pe de altă parte, persoane care suferă de maladii cronice și au nevoie constant de divers emedicamnte susțin că, deși încă în luna martie 2016 au fost promise mai multe îmbunătățiri în sfera medicamentului, singura schimbare sesizabilă este majorarea prețurilor medicamentelor, în special a celor de import, care sunt recomandate în mod special de medici, fiind considerate mai eficiente.