08:17:18 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Cum și-a transformat o familie din R. Moldova propria gospodărie într-o ATRACȚIE pentru turiști. Vin și de peste hotare!

Știri 08.10.2016 10:00 Vizualizări2428 Autor: Ziarul National


Orașul Vulcănești se mândrește cu o nouă atracție turistică inedită. Familia Cerven și-a transformat propria gospodărie într-o mică vinărie, „Kara Gani”, unde turiștii din țară și de peste hotare sunt invitați să guste din vinurile de calitate, dar și din ospitalitatea găgăuză.

Pasiunea pentru producerea vinului a fost moștenită de la bunici, iar treptat s-a transformat într-o afacere de familie. În prezent, „Kara Gani” este înregistrată în Registrul Vitivinicol și este membru activ al Asociației Micilor Producători de Vin din Moldova, fiind dotată cu echipament modern german – linie de prelucrare a strugurilor „Scharfenberger”, unitate de refrigerare, recipiente din oțel inoxidabil – strictul necesar care permite vinăriei să producă în fiecare sezon până la 30 de tone de vin de calitate.

Pe cele circa 10 hectare de podgorii proprii, familia cultivă soiuri tehnice europene ca Chardonnay, Sauvignon, Aligote, Muscat, Cabernet și Merlot, iar recent s-au plantat și 1,5 ha de viță de vie de soi autohton, strămoșesc – Feteasca Neagră.

Numele vinăriei „Kara Gani” înseamnă în limba găgăuză „neamul Gani” – neamul din care se trage familia Cerven. În cinstea strămoșilor, la „Kara Gani” este amenajat un mic muzeu, unde sunt adunate lucruri cu valoare istorică și sentimentală, care au aparținut membrilor familiei.

Turiștilor care ajung în aceste locuri le este propus un tur al zonei, care include monumentul istoric al bătăliei de la Cahul și Valul lui Traian, urmate de vizitarea podgoriilor și vinăriei „Kara Gani”. Aici oaspeții sunt întâmpinați cu mâncăruri tradiționale găgăuze: șurpa, sarmale, dolma, kavarma, gozleme și degustare de vinuri roșii „Kara Gani”, care au devenit o legendă a locului.

Filmulețul de mai sus este realizat în cadrul camoaniei „Eu vin din Moldova”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md