Nume
Parola
Vizualizări: 1683
ADR Nord va colabora cu MIEPO. Ion Bodrug: „Împreună vom identifica soluții mai bune pentru susținerea mediului de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord”
Chișinău, 7 Octombrie 2016 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) au încheiat vineri, 7 octombrie, la Chișinău, un acord de colaborare. Evenimentul a avut loc în cadrul forumului Moldova Business Week 2016. Prin semnarea acordului, ADR Nord, reprezentată de directorul Ion Bodrug, și MIEPO, reprezentată de directorul Vitalie Zaharia, și-au propus să realizeze împreună activități de dezvoltare economică.

Acordul încheiat de ADR Nord și MIEPO prevede ca instituțiile să deruleze un șir de activități în pentru a eficientiza participarea la dezvoltarea socio-economică a Regiunii de Dezvoltare Nord. Prin această colaborare se va urmări facilitarea creării unei platforme regionale pentru promovarea potențialului investițional al regiunii.

Potrivit Acordului, cele două instituții se angajează să participe la evenimente specifice şi iniţiative de încurajare şi dezvoltare a mediului investiţional şi de export din Moldova, cum ar fi conferinţe, mese rotunde, ateliere de lucru întru promovarea și dezvoltare Regiunii Centru și încurajarea antreprenorilor regionali.

Pentru a realiza obiectivele pe care și le-au propus, ADR Nord și MIEPO vor susținere antreprenorii din regiune, vor organiza în comun mese rotunde, seminare, traininguri etc. Totodată, cele două instituții și-au propus să editeze materiale promoționale despre potenţialul socio-economic al Regiunii de Dezvoltare Nord.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că parteneriatul cu MIEPO a fost necesar pentru a identifica soluții mai bune în vederea susținerii mediului de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord. „Colaborarea cu MIEPO ne vor ajuta să facilităm eficient dezvoltarea afacerilor în regiune, să identificăm noi oportunități de dezvoltare și colaborare”, a menționat directorul ADR Nord.

Acorduri de colaborare cu MIEPO au semnat astăzi toate Agențiile de Dezvoltare Regională din țară.

MIEPO este instituția publică coordonatoare în domeniul implementării politicilor dedicate competitivității, promovării exportului din Republica Moldova și atragerii investițiilor, în care Ministerul Economiei are calitatea de fondator. MIEPO îşi desfăşoară activitatea în cooperare cu organizaţiile internaţionale de specialitate, autorităţile publice centrale şi locale, agenţii economici, asociaţii, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare, partenerii de dezvoltare, cu alte persoane fizice şi juridice din Republica Moldova şi din străinătate.

www.adrnord.md