Mai îngrijorător este faptul că telefonul în cauză a fost înlocuit într-un magazin AT&T, iar Samsung a confirmat faptul că produsul, care avea simbolul pătrat negru pe cutie împreună cu iconiţa cu baterie verde, ar fi trebuit să fie sigur şi să nu pună în pericol utilizatorul, mai scrie The Verge.

Brian Green, deţinătorul modelului Note 7, şi-a închis telefonul la sugestia însoţitorilor de zbor, însă după ce l-a băgat în buzunar, smartphone-ul a început să scoată fum. Green l-a scăpat pe podeaua avionului, în timp ce din dispozitiv încă mai ieşea un fum gros din cauza căruia zborul cu destinaţia Baltimore a fost anulat şi reprogramat ulterior. Colegul lui Green, care s-a întors în avion pentru a-şi recupera nişte obiecte personale, a spus că telefonul a ars până când, la un moment dat, focul a pătruns şi podeaua avionului.  

În momentul declanşării incidentului, telefonul avea o capacitate a bateriei de aproape 80%.

În acest caz s-a deschis o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care au fost cauzele pentru care telefonul, care fusese verificat şi declarat sigur, a început să scoată fum.  

Nu este prima lovitură de acest gen pentru Samsung, care s-a confruntat recent cu una dintre cele mai severe crize de imagine după ce mai multe dispozitive de tip Note 7 au explodat în timp ce erau la încărcat. În urma acestor incidente, compania a pierdut aproximativ 7 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră.