icon

Premierul Pavel Filip: Prețurile la 160 de medicamente vor scădea cu 40%

06-10-2016 16:28
2,651

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții companiilor farmaceutice din Republica Moldova pentru a discuta despre gradul de implementare a planului de măsuri agreate pentru crearea condițiilor echitabile, pe piața moldovenească. 

 

În cadrul acestei întrevederii, Prim-ministrul a ajuns la o înțelegere cu companiile farmaceutice pentru reducerea prețurilor la o gamă largă de medicamente. „În prima etapă vorbim de o listă de medicamente de aproximativ 160 de denumiri. Vorbim ‎practic de cele mai importante și uzuale medicamente, care vor suporta o reducere de preț de 40%. Acest lucru va intra în vigoare din data de 12 octombrie”, a declarat premierul Pavel Filip în conferința de presă de după întâlnire.

 

Premierul a ținut să le mulțumească companiilor farmaceutice pentru dialogul avut, exprimându-și satisfacția că au fost identificate soluții în interesul cetățenilor care au nevoie de medicamente calitative şi la preţuri accesibile. „Am obținut un rezultat comun, unul foarte bun pentru cetățenii Republicii Moldova”, a spus Pavel Filip. Prim-ministrul a punctat că Guvernul nu dorește să impună nimic, ci să obțină soluții prin dialog cu partenerii din mediul de afaceri și diverse facilități acordate. „Așa se dezvoltă o țară, când oferă condițiile necesare și confortabile business-ului”, a completat Premierul Pavel Filip.

 

Reprezentanții companiilor farmaceutice au mulțumit la rândul lor Premierului pentru interesul acordat sectorului farmaceutic și pieței medicamentului, subliniind colaborarea bună pe care o au cu Guvernul, inclusiv receptivitatea la propunerile aduse în atenția Executivului.

 

Conform agendei discuțiilor, dialogul de azi dintre guvern și companiile farmaceutice a inclus și alte teme, precum punerea în aplicare a unor propuneri ale companiilor farmaceutice privind debirocratizarea sectorului, sau recentele măsuri adoptate de Guvern referitoare la piața medicamentelor.

 

În cadrul conferinței, Premierul Pavel Filip a reamintit că în luna martie 2016 a fost aprobat un Plan de acțiuni în domeniul medicamentului, cu multe dintre măsuri deja puse în aplicare și cu alte măsuri care vor fi în curând adoptate, atât în folosul cetățenilor, cât și al industriei farmaceutice.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30