Dodon îl provoacă pe Lupu la o dezbatere publică

Igor Dodon și Marian Lupu
Foto: independent.md

Președintele Socialiștilor, Igor Dodon, îl cheamă pe Marian Lupu la o dezbatere publică. Reacția vine după ce liderul Partidului Democrat a declarat într-un interviu că Dodon este periculos deoarece reprezintă interesele unui alt stat și dacă acesta ar ajunge președinte, ar stopa proiectul pro-european.

„Eu public te invit. Hai să discutăm. Marian Ilici, poftim. Am fost colegi de partid cândva. Sau am fost împreună într-o echipă. Haideți, ieșiți la dezbatere. Poftim. Eu sunt gata cu Marian Ilici să discutăm detaliat și despre Constituție și despre viziunea sa”, l-a îndemnat Dodon pe Lupu în cadrul unei conferințe de presă.

Igor Dodon, politicianul care a declarat de nenumărate ori că va denunța Acordul de Asociere dacă va ajunge la guvernare, a fost mai puțin radical în declarațiile de astăzi. El a spus că integrarea europeană și parteneriatul Republicii Moldova cu UE este necesar, problema fiind în acordurile care au fost „semnate pe ascuns”, fără a consulta opinia poporului. „Trebuie poporul să decidă. Și vor fi referendumuri naționale care vor decide în acest sens”, a declarat Dodon.

Reamintim că, datele Barometrului Opiniei Publice din aprilie arătau că, dacă ar avea loc un referendum pentru aderarea la Uniunea Vamală (UV) sau Uniunea Europeană (EU), atunci 35,6 % ar opta pentru UE și 46,8 % ar vota pentru Uniunea Vamală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente