Dodon îl cheamă pe Lupu la o dezbatere publică

Președintele Socialiștilor, Igor Dodon, îl cheamă pe Marian Lupu la o dezbatere publică. Reacția vine după ce liderul Partidului Democrat a declarat într-un interviu că Dodon este periculos deoarece reprezintă interesele unui alt stat și dacă acesta ar ajunge președinte, va stopa proiectul pro-european.

“Eu public te invit. Hai să discutăm. Marian Ilici, potim. Am fost colegi de partid cândva. Sau am fost împreună într-o echipă. Haideți, ieșiți la dezbatele. Poftim. Eu sunt gata cu Marian Ilici să discutăm detaliat și despre constituție și despre viziunea sa”, l-a îndemnat Dodon pe Lupu în cadrul unei conferințe de presă.

Igor Dodon, politicanul care a declarat de nenumărate ori că va denunța Acordul de Asociere dacă ajunge la guvernare, a fost mai puțin radical în declarații de astăzi. El a sus că integrarea europeană și parteneriatul Republicii Moldova cu UE este necesar, problema fiind în acordurile care au fost “semnate pe ascuns”, fără a consulta opinia poporului. “Trebuie poporul să decidă. Și vor fi referendumuri naționale care vor decide în acest sens”, a declarat Dodon.

Reamintim că datele Barometrului Opiniei Publice, din aprilie, aratau că dacă ar avea loc un referendum pentru aderarea la Uniunea Vamală (UV) sau Uniunea Europeană (EU), atunci 35,6 % ar opta pentru UE și 46,8 ar vota pentru Uniunea Vamală.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.