Candidatul PDM prezintă caracteristica pentru fiecare contracandidat

Candidatul Marian Lupu
Foto: canal2.md

Liderul PD, Marian Lupu, candidat la funcția de președinte, spune că are doar un singur contracandidat real la alegerile prezidențiale și anume liderul socialiștilor, Igor Dodon. Candidatul PDM la funcția de președinte este sigur că, Dodon „este inamicul tuturor patrioților moldoveni, este dușmanul viitorului european al țării”. Mai mult, Lupu asigură că este unicul candidat care va rezolva problemele stringente cu care se confruntă cetățenii.

„Sloganul electoral cu care a intrat în campanie, „Aud, ascult, rezolv”, este inspirat de la oameni. La întâlnirile pe care le am în teritoriu, aceștia spun că așteaptă ca viitorul președinte să fie un om care să audă vocea lor, să le asculte nevoile și să le rezolve problemele. Ei nu așteaptă un președinte care să vină să facă politică din această funcție sau să pornească războaie politice și să genereze instabilitate”, a menționat Lupu.

În acest context, liderul PDM a explicat de ce anume el și nu alt candidat va duce la îndeplinire promisiunele făcute cetățenilor. Declarații în acest sens au fost făcute într-un interviu pentru IPN.

„Igor Dodon este executant al unui proiect politic alcătuit în afara Moldovei. Mă refer la un proiect extrem de sofisticat, care urmărește printre altele federalizarea țării, ruperea Republicii Moldova în bucăți. Dodon vrea să devină președinte ca să pună cruce pe integrarea europeană și pe acordul de asociere, procese care au oferit moldovenilor cele mai mari beneficii, și a declarat aceasta de atâtea ori în ultimul timp”, a menționat Lupu.

Referindu-se la lidera PAS, Maia Sandu, sursa spune că aceasta și-ar dori destabilizarea situației în țară, la fel ca și cei care mai reprezintă PLDM-ul lui Filat. „Ea conștientizează abia acum că a căzut în capcana Țopilor și a lui Năstase, că ei au ținut-o captivă pe ideea candidatului comun pentru a o elimina din cursa electorală. Acum înțelege că a căzut în această capcană, dar a pierdut timp prețios, pe care nu-l mai poate recupera. În timp ce ea era adormită cu ideea de candidat comun, Năstase își făcea campanie electorală puternică, juca murdar ca să câștige teren în fața ei”, a mai adăugat candidatul PDM.

Cât despre candidatul Partidului DA, Andrei Năstase, liderul PDM e de părere că acesta nu are puterea de a rezolva nimic, iar asta pe motiv că Țopii sunt în spatele lui. „El tot spune că primul lucru pe care îl va face ca președinte va fi să destabilizeze țara și să o pună la picioarele nașului său, Țopa. Apoi vrea să facă în calitate de președinte ceea ce n-a fost capabil în calitate de procuror și avocat, să-i scoată pe hoți basma curată, să le rezolve dosarele în care sunt condamnați, să scape de pedepse pe finanțatorii lui și ai Platformei DA”, a mai adăugat Lupu.

În ce privește candidatul PPPN, Dmitri Ciubașenco, Marian Lupu a spus că acesta este „doar un figurant” în campanie.

La final de interviu, candidatul PDM îi îndeamnă pe oameni să voteze un om, care, ca președinte, va putea în mod real să le rezolve problemele, va avea pârghiile necesare să o facă, bazându-se pe o echipă puternică și conlucrarea principalelor instituții și puteri ale statului.

„Îi îndemn să nu se lase amăgiți de aventurieri politici și de experimente periculoase, care nu pot rezolva nimic absolut. Să se ferească de falși eroi, să-și amintească de dezamăgirea și durerea, pe care asemenea eroi le-au produs-o în anii trecuți. Republica Moldova are nevoie de normalitate, de liniște și pace în societate, de stabilitate, dar și de o accelerare a dezvoltării și a reformelor care să facă administrația de stat să lucreze pentru cetățean, ca în Europa”, a conchis sursa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente