Principele Radu al României a vizitat Cahulul și Comratul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alteța Sa Regală Principele Radual României a vizitat recent orașele Cahul și Comrat. Acesta a mers la Consiliul Raional Cahul, unde s-a întâlnit cu președintele consiliului, Ion Groza, și cu primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș.

Principele Radu a vizitat, în continuare, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, unde s-a întâlnit cu studenți și cu profesori, iar apoi Colegiul „Mihai Eminescu”, unde a participat la o întâlnire cu elevii colegiului și cu profesorii lor. La colegiu, Principele Radu și personalitățile prezente au asistat la un spectacol de muzică, dans și poezie pregătit de elevi.

În cele trei instituții din Cahul, Principele Radu a discutat cu gazdele despre proiecte comune în domeniul educației, economiei și infrastructurii.

La Comrat, în Regiunea Autonomă Găgăuzia, Principele Radu a vizitat Universitatea de Stat din Comrat unde, cu un an în urmă, la inițiativa Alteței Sale Regale, au început demersurile pentru deschiderea unui Lectorat de Limba Română. Lectoratul numără actualmente doi profesori și a fost inaugurat în martie 2016.

Principele Radu a vizitat, de asemenea, Centrul de Informare al României. Alteța Sa Regală a avut un dialog cu studenții universității pe teme legate de limbă, civilizație și cultură română.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...