Intoxicaţie în masă la Briceni. 30 de oameni au ajuns la spital după ce au fost la un praznic

Intoxicaţie în masă. Aproape 30 de oameni din satul Coteala, raionul Briceni au ajuns la spital după ce au fost la un praznic, scrie Publika.md

Printre aceștia sunt și patru copii. Masa de pomenire a avut loc vineri, 30 septembrie, însă oamenii au început să se simtă rău a doua zi. La masa de pomenire au participat 40 de persoane.

Potrivit sursei citate, victimele au spus că mâncarea a fost gătită de patru gospodine din sat într-un local special amenajat în preajma bisericii.

Reamintim că, în august, 74 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară, după ce au participat la masa de pomenire din satul Tocuz, raionul Căuşeni. Acestea au contactat salmonella.

Atunci medicii au constatat că masa de pomenire a fost amenajată într-un spaţiu special din cadrul incintei bisericii din Tocuz, iar la aceasta au participat 110 persoane.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.