Buiucani: Un tânăr a fost reţinut în momentul când a pătruns într-un automobil străin

11

Un individ în vârstă de 29 de ani, originar din raionul Soroca, a fost reţinut în flagrant delict de către un echipaj mobil 902 al Poliţiei, în momentul când a pătruns într-un automobil, parcat în curtea unui bloc de locuit din sectorul Buiucani al Capitalei.

Poliţiştii au intervenit imediat când l-au observat, având în vedere că patrulau pe străzile sectorului încredințat. El a fost încătuşat şi escortat la inspectorat pentru audieri, iar la locul faptei a fost solicitată grupa operativă pentru a acumula probele infracţiunii.

În cadrul audierilor, individul şi-a recunoscut vinovăţia, fiind depistate asupra lui diferite unelte, un ciocan, precum şi o automagnetolă, care a fost sustrasă din automobil. Potrivit lui, metoda pătrunderii a fost prin forţarea lacătului, întrucât automobilul nu era dotat cu sistem de alarmă. Ulterior bunurile furate au fost reîntoarse proprietarului, iar pe cazul dat a fost iniţiată urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, bănuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 6.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani. Totodată, ofiţerii de investigaţii stabilesc dacă acesta ar fi fost implicat şi în alte cazuri analogice.

Poliţia Capitalei continuă activităţile sporite de combatere a infracţiunilor stradale, asigurând astfel ordinea şi liniştea publică.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente