Recomandări de evenimente însorite pentru marți, 4 octombrie

oz8sfrszfj

Pentru ziua de marți, avem o gamă largă de evenimente la care puteți să mergeți și să petreceți ziua cât mai frumos în compania celor dragi. Iată recomandările noastre.

#1. Libertatea creației – de la Lipcani la Cahul

Marți, 4 octombrie 2016, de la ora 11:00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc inaugurarea Expoziției „Libertatea creației – de la Lipcani la Cahul”. Evenimentul este organizat în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului, la inițiativa jurnalistului și artistului plastic Vasile Botnaru. La expoziție vor fi prezentate, în premieră, creațiile artistice ale deținuților din 17 penitenciare din Republica Moldova. Creațiile respective cuprind lucrări de pictură, pirogravură și floristică, realizate în diferite tehnici – ulei, grafică, acuarelă, guaș, cafea. Menționăm că Serviciul Activitate Educativă, Psihologică și Asistență Socială din cadrul penitenciarelor susține și îndrumă condamnații pentru a le dezvolta abilitățile de creație artistică. Concomitent, jurnalistul Vasile Butnaru, directorul Postului „Radio Europa Liberă” din Moldova, va prezenta mai multe picturi de autor, realizate în vin și cafea. Expoziția va putea fi vizitată până la 11 octombrie. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#2. Violeta Bujor-Popovici: „A fi profesor e o vocaţie”

În cadrul clubului de elite „Impresii din viață și cărți”, aveți ocazia să o cunoașteți pe Violeta Bujor-Popovici și vocația sa. Evenimentul are loc la Biblioteca B. P. Hasdeu, începând cu ora 14:00. Aflați aici detalii.

 

#3. FLEX Program Presentation

Vino pe 4 octombrie, la ora 16:00 la ARC pentru a cunoaște cum poți beneficia oportunitatea FLEX, interacționând cu absolvenții FLEX care au avut parte de o experiență de neuitat. Iar pentru a-i cunoaște mai bine, atât pe ei cât și cultura americană, ești invitat la o sesiune de Board Games. Locurile se acordă după principiul primul venit – primul servit. De asta este important să ajungeți mai devreme pentru cele mai bune locuri. Intrarea este gratuită. Aflați aici detalii.

 

#4. Free Movie Night with Tony: Pleasantville

De la 17:30, la American Language Center ai ocazia să-ți îmbunătățești engleza urmărind un filmul „Pleasantville”. După proiecție, vei discuta impresiile cu ceilalți participanți. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#5. Madame Bovary

Teatrul Geneza Art prezintă spectacolul „Madame Bovary” după celebrul roman cu același titlu de Gustave Flaubert. Spectacolul începe la ora 18:00. Aflați detalii pe Facebook.

 

#6. Atlantida, mit sau realitate? Seminar psiho-filosofic

La Biblioteca Națională a Moldovei va avea loc un seminar psiho-filozofic despre evoluția umană și a vieții. Evenimentul începe la ora 18:00. Află detalii pe Facebook.

 

#7. QUIZ NIGHT

ILTC își serbează cea de-a 22-a aniversare și împreună cu „Hospise Angelus” invită toți doritorii să participe la QUIZ NIGHT. Locul desfășurării: GALLO PUB, str. Albișoara 78/5. Jocul începe la 19:30. Costul biletului de participare: 50 lei. Toți banii colectați vor fi utilizați pentru tratamentul copiilor și adulților grav bolnavi. Pentru detalii, accesați pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente