Marian Lupu a adus mulţumiri colegilor din Parlament

Președintele Parlamentului, Marian Lupu, a spus astăzi în cadrul discursului său că alegerile din această zi reprezintă o responsabilitate enormă şi le-a mulţumit tuturor colegilor pentru că au dat dovadă de maturitate politcă.

„Constat o poziție consolidată cu privire la acest exercițiu de responsabilitate maximală – alegererea președintelui țării. Această situație de incertitudine a săturat societatea și a perturbat ritmul, viteza, dar și atingerea acelor obiective pe care ni le-am propus. Acum, după alegerea președintelui, toate eforturile și atenția noastră va fi îndreptată asupra acelor reforme pe care ni le-am asumat spre binele cetățenilor. Mulțumesc tuturor celor care au știut să pună mai presus de interesele corporative și de grup interesele țării. Îi mulțumesc dlui Timofti pentru curaj, bărbăție și responsabilitate pentru că a acceptat să devină candidat la funcția de președinte”, a spus Lupu.

În aceste momente, candidaţii îşi exercită dreptul de vot.

Amintim că pentru a fi ales preşedinte, candidatul AIE, Nicolae Timofti, trebuie să aibă cel puţin votul a 61 de deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova. Acesta are susţinerea deputatului neafiliat Mihai Godea şi a grupului Dodon. Partidul Comunist boicotează alegerile.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.