Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Protestul tinerilor: „USM, nu…

(VIDEO) Protestul tinerilor: „USM, nu PDM!”

Un grup de tineri a protestat în fața Universității de Stat a Moldovei (USM), cerând demisia rectorului Gheorghe Ciocan. Potrivit lor, acțiunea de vineri, când Marian Lupu și-a inițiat campania electorală în curtea instituției, a prejudiciat imaginea universității. „Rectorul trebuie să vină cu o explicație referitor la ceea ce s-a întâmplat vineri. Să-și ceară scuze și să-și ia angajamentul că astfel de acțiuni nu se vor mai repeta. În caz contrar vom cere demisia lui”, susțin protestatarii.

Sursa Video: www.ZdG.md

Cu toate acestea, reprezentanții USM susțin că, Senatul Universității a decis că, în zilele de odihnă, orice partid poate folosi campusurile universității, iar în zilele de lucru pot organiza întâlniri în incinta Casei de Cultură a Universității. „La acțiunea din 30 septembrie nu a participat nicun angajat sau student al universității”, a declarat conducerea USM.

Amintim că, vineri, Marian Lupu, candidatul PD la funcția de președinte și-a lansat campania elec­toară în cam­pu­sul Uni­ver­si­tă­ții de Stat din Mol­dova. . Această acțiune a generat mai multe cri­tici din par­tea soci­e­tă­ții civile, repre­zen­tan­ții căreia afirmă că acest fapt denotă impli­care poli­tică a insti­tu­ți­i­lor de învă­țământ. În ace­lași timp, 11 orga­ni­za­ții stu­den­țești con­damnă deci­zia con­du­ce­rii USM. De cea­laltă parte, repre­zen­tan­ții Uni­ver­si­tă­ții ne îndeamnă să reve­nim luni pen­tru a cere o expli­ca­ție, pe când Minis­te­rul Edu­ca­ției spune că nu are cine să ne răs­pundă la între­bări, deo­a­rece în ser­vi­ciul de presă nu acti­vează nicio per­soană. La rân­dul său, Comi­sia Elec­to­rală Cen­trală (CEC) spune că legea nu inter­zice întru­ni­rile pe teri­to­riul insti­tu­ți­i­lor de învă­tământ atât timp cât se res­pectă con­di­ți­ile Codu­lui Elec­to­ral.