18:08:18 28.03.2024
Stiri

PPDA cere EXCLUDEREA lui Marian Lupu din cursa electorală. Care este motivul acestei solicitări

Partide/Comunicate 03.10.2016 12:32 Vizualizări959 Autor: Ziarul National
PPDA cere EXCLUDEREA lui Marian Lupu din cursa electorală. Care este motivul acestei solicitări


Conducerea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) susține că partidul de guvernământ, în frunte cu Marian Lupu, Vlad Plahotniuc și Pavel Filip ar pregăti denigrarea lui Andrei Năstase prin intermediul unor flyere cu conținut calomnios, care ar fi fost tipărite într-un număr de un milion de exemplare. Astfel, PPDA cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) să excludă din cursa pentru funcția de președinte al R. Moldova candidatul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, pentru că ar fi încălcat flagrantă a legislația în vigoare.

Acum câteva zile, pe o rețea de socializare, liderul PPDA, Andrei Năstase, a anunțat opinia publică că „oligarhul Plahotniuc, împreună cu premierul Filip, pregătesc denigrarea imaginii sale prin intermediul unor flyere”. „În această noapte, coordonatorul e la tipografie. Împreună cu premierul său nocturn veghează asupra bunei editări a unor gazete pline cu minciuni, calomnii și zoi la adresa mea și a celei mai frumoase Mișcări Protestatare”, scria Năstase pe pagina sa de facebook, în data de 30 septembrie, la orele 21.55.

Potrivit PPDA, „fițuica de bulevard cu conținut abject și manipulator” la adresa Platformei și a liderului său, Andrei Năstase, a fost distribuită chiar în ziua următoare, 1 octombrie, dar și ulterior. „Este vorba despre o tipăritură ilegală, fără identitatea autorilor, a tipografiei, fără indicarea clară a comanditarului etc.,care cade sub incidența Codului penal. Exponenții clanului mafiot de la guvernare elaborează și răspândesc asemenea tipărituri mârșave și ilegale, plătite cu sute de mii de lei din miliardul furat, nemaivorbind de linșajul mediatic cu caracter terorist, practicat de holdingul audiovizual al mogulului Plahotniuc”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

În acest context, PPDA cere Procuraturii Generale sa verifice tirajul acestor flyere, costul, comanditarii și să înceapă urmărirea penală a lui Plahotniuc și Filip, a tuturor persoanelor care se fac vinovate de apariția respectivelor resurse denigratoare și manipulatorii. „Platforma „Demnitate și Adevăr” condamnă asemenea atacuri murdare și cheamă cetățenii să taxeze prin vot de blam ilegalitățile guvernării mafiote, care a depopulat țara, a sărăcit poporul și a jefuit sistemul financiar - bancar. Totodată, facem Apel către Ambasada SUA, Delegația Uniunii Europene, celelalte misiuni diplomatice acreditate în R. Moldova, către partenerii noștri de dezvoltare să stopeze gruparea respectivă, care declară mereu că este susținută de comunitatea internațională”, se mai arată într-un comunicat.

Deocamdată, cei vizați nu au venit cu o reacție la acuzațiile aduse de PPDA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md