Dosarul „Vama”: 19 din cele 28 de persoane reținute au fost plasate în arest

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

19 angajaţi ai posturilor vamale Tudora şi Palanca care au fost reţinuţi acum câteva zile fiind bănuiţi de corupere pasivă, au fost plasați în arest. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvând al Centrului Național Anticorupție Angela Starinschi.

Alte 5 persoane s-au ales cu arest la domiciliu, iar 4 se află sub control judiciar. „Cel mai important e ca multi, destul de multi, isi recunosc vina si au inceput sa colaboreze cu ancheta”, a scris Angela Starinschi pe o rețea de socializare.

Amintim că 28 de angajaţi ai posturilor vamale Tudora şi Palanca au fost reţinuţi, astăzi, de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, fiind bănuiţi de corupere pasivă. Este vorba despre inspectori vamali, şefi de ture, şefi de post, dar şi şeful şi adjunctul Biroului Vamal Bender.

Oamenii legii au constatat că şeful de tură şi inspectorii vamali ai postului vamal Tudora, au acceptat şi au primit bani de la diferite persoane. Banii nu s-ar fi oprit la inspectori, dar ar fi fost transmişi șefilor de tură, care, la rândul lor, îi transmiteau șefilor posturilor vamale. În cele din urmă, mijloacele colectate ar fi ajuns la şeful Biroului vamal Bender.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...