(foto) Toamna se numără festivalurile gastronomice. Cum s-a celebrat mierea și mărul la Bălți și la Soroca

1

Luna octombrie a început cu festivaluri gastronomice. În timp ce la Chișinău se bea vin la nordul republicii se mănâncă miere și mere. Două festivaluri agronomice au fost organizate astăzi în nordul ţării. Este vorba de Festivalul Mierii, la Bălţi, şi Festivalul Naţional al Mărului, desfăşurat la Soroca, scrie MOLDPRES.

Festivalul de la Bălţi este la cea de-a III-a ediţie şi face parte din programul Zilelor Regiunii de Dezvoltare  Nord. Zeci de producători din zona de nord s-au prezentat în centrul oraşului cu diferite produse apicole. Vizitatorii au posibilitatea să procure miere de calitate, dar şi să afle mai multe informaţii de la profesionişti despre creşterea albinelor.

„Este cel mai dulce festival din nordul ţării. Ne bucură că acest eveniment de promovare a producătorilor de miere a ajuns să fie o frumoasă tradiție în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord”, au afirmat organizatorii festivalului de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

Festivalul Mărului, desfăşurat la Soroca, a ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediţie. Evenimentul este organizat de Consiliul raional, care a pregătit cu acest prilej un vast program de  acţiuni.

Agenda festivalului a inclus mai multe expoziţii susţinute de meşteri populari, de agenţi economici, producători de mere, de tehnică agricolă şi material săditor. Pe parcursul zilei, în centrul oraşului Soroca vor avea loc concursuri culinare, spectacole artistice, iarmaroace ş.a. Totodată, pentru cei interesaţi urmează să fie desfăşurate ateliere de lucru cu deplasare în livezi.

https://www.instagram.com/p/BLBLiIahBB2/?tagged=festivalulmarului

https://www.instagram.com/p/BLBJQy2hZbR/?tagged=festivalulmarului

Photo Credit: Facebook/ Tatiana Zabulica
Photo Credit: Facebook/ Tatiana Zabulica
Photo Credit: Facebook/ Tatiana Zabulica
Photo Credit: Facebook/ Tatiana Zabulica
Photo Credit: Facebook/ Tatiana Zabulica
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente