Sărbătoarea Vinului ne aduce vreme frumoasă. Care este prognoza vremii pentru zilele de weekend

1
Foto: agrointel.ro

Deși suntem în prima zi din luna octombrie, vom avea parte de vreme frumoasă. Astfel, pentru zilele din weekend meteorlogii ne promit maxime termice de până la +26ºC în timpul zilei și de +13-(+10) ºC în timpul nopții.

Prima zi din lună ne va surprinde cu tempreraturi de +22 …+25 ºC pentru raioanele de la nordul țării, +23 …+26 ºC se vor înregistra în centrul țării, iar la sud vor fi în jur de +27 ºC.

Aceeași temperatură s eva menține și pentru cea de-a doua zi din lună, cu mici modificări. Pentru regiunea de nord sunt preconizate  +21… +24ºC, la centru +22… +25ºC, iar la sud se va ajunge până la +26ºC.

Totodată, Serviciul Hidrometeorologic de Stat păstrează avertizarea de Cod galben pentru pericol excepțional de incendiu pe teritoriul țării, cu excepția raioanelor de sud se prevede pericol excepțional de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Serviciul mai emite Cod Galben pe tot teritoriul țării de Secetă Hidrologică în intervalul 1-3 octombrie 2016, în legătură cu stabilirea etiajului de toamnă, în râurile și lacurile republicii. În cest sens agenții ecoomici și populația sunt rugați să consume rațional resursele de apă.

Mai jos urmăriți cum va oscila prognoza vremii pentruurmătoarele șapte zile.

1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente