Studenții, nemulțumiți că Lupu s-a lansat în campanie la USM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe organizații studențești din Republica Moldova au lansat vineri o declarație prin care condamnă gestul candidatului PDM la funcția de președinte, Marian Lupu, de a se lansa în campania electorală în curtea Universității de Stat în Moldova.

Organizațiile studențești susțin că acest gest încalcă prevederile Codului Educației și implică sistemul educațional în dispute politice.

„Organizațiile neguvernamentale studențești și de tineret, își exprimă public dezacordul cu organizarea evenimentelor politice în cadrul Instituțiilor de Învățământ Superior din Republica Moldova. În acest sens, lansarea în campanie electorale a candidatului din partea Partidului Democrat în campusul Universității de Stat din Republica Moldova a încalcat fundamental prevederile Codului Educației și a Cartei Universitare a USM. Organizațiile neguvernamentale au susţinut mereu independenţa universităţilor din Republica Moldova în raport cu mediul politic. Astfel, implicarea politică a instituţiilor de învăţământ superior are consecinţe grave, atât asupra activităţii academice, cât şi asupra credibilităţii poziţiilor publice ale conducătorilor acestora”, se arată în declarație.

Ei cer tuturor rectorilor universităților din țară să nu admită sub nici o formă organizarea evenimentelor politice în campusurile universităților.

„Considerăm că sfera educațională trebuie menţinută la distanţă de lupta politică, întrucât, în caz contrar, universităţile riscă să devină teren de luptă politică. Astfel poate fi afectat rolul acestora de a oferi cunoaştere studenţilor și opinii fundamentate societății într-un mod nepartizan și lipsit de interese ascunse”, se mai arată în declarația semnată de:

Alianța Studenților din Moldova
Consiliul Studenților din Mass-Media
Consiliul Național al Tineretului din Moldova
European Law Students Association Cahul
Senatul Studențesc al Academiei de Studii Economice din Moldova
A. O. Comunitatea Tinerilor Ambițioși
Senatul Studențesc al Universității de Stat „Alecu Russo”
European Law Students Association Bălți
Euro Club Bălți
Senatul Studențesc al Institutului de Științe Penale și Criminologie Aplicată
Board of European Students of Technology Chișinău
.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...