Ciubașenco s-a lansat în campania electorală. „Voi semna decretul de dizolvare a Parlamentului”

29392469094_4e21b4dbf5_k

Vineri, 30 septembrie, lângă Reședința de stat a președintelui, candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco, în prezența unui număr mare de jurnaliști și a peste o sută de activiști ai „Partidului Nostru”, a făcut public proiectul Decretului Nr.1 „Privind dizolvarea Parlamentului RM”. Dumitru Ciubașenco s-a obligat în fața întregului popor să emită acest decret imediat după victoria la alegerile prezidențiale, care vor avea loc pe 30 octombrie.

El a declarat că după dizolvarea Legislativului trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate, formarea unui nou for legislativ, învestirea unui nou Cabinet de miniștri și începutul muncii privind renașterea statului moldovenesc. „Aceste proceduri pot fi desfășurate foarte rapid”, a subliniat candidatul „Partidului Nostru” la funcția de Președinte.

„Noi cunoaștem că mulți cetățeni ai țării noastre nu mai cred nimănui”, a spus Ciubașenco, adresându-se către toți cetățenii Moldovei. „Au ucis încrederea cei care se gândesc doar la buzunarul său, cei care au furat miliardul”. El a subliniat că capul actualului regim, care distruge statul, este oligarhul Vlad Plahotniuc. Acest regim trebuie lichidat, „pentru ca Plahotniuc să nu omoare definitiv Moldova și pentru ca noi să nu ne reproșăm că am urmărit cu nepăsare această crimă”, a spus candidatul „Partidului Nostru”.

Ciubașenco a menționat în mod special că Decretul prezidențial privind dizolvarea Parlamentului va fi absolut legal și legitim și a comunicat că, există și o argumentare juridică și politică a acestui Decret, pregătită de cei mai buni juriști din țară, acest act fiind deja publicat și poate fi văzut de orice cetățean al țării.

Candidatul „Partidului Nostru” a declarat că președintele ales în mod direct de către întreg poporul, adresându-se după susținere la popor, va avea în acest sens mandatul direct din partea alegătorilor pentru semnarea Decretului privind dizolvarea Parlamentului. „Chiar dacă președintele s-ar răzgândi și dezice să semneze acest Decret, el nu ar putea face asta pentru că aceasta a însemna să mintă sute de mii de cetățeni”, a spus Ciubașenco.

El a subliniat că „acesta nu este Decretul unui om, Decretul nu e al meu, nu e al lui Renato Usatîi, nu e al „Partidului Nostru”, este Decretul întregului popor. Semnătura președintelui pe acest Decret va fi ultima”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente