Laborator de droguri descoperit la Străşeni: Un tânăr de 24 de ani a fost reținut

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un adevărat laborator de cultivare şi creştere a plantelor de cânepă a fost depistat de oamenii legii la domiciliul unui individ în vârstă de 24 ani, dintr-o localitate a raionului Străşeni.

Poliţiştii au constatat că bărbatul cultivă şi creşte plante de cânepă în condiţii speciale de laborator improvizat, cu scop de comercializare. În una dintre odăile casei a fost descoperită o încăpere amenajată, dotată cu izolare specială a pereţilor şi iluminare, precum şi ventilatoare pentru crearea condiţiilor favorabile de creştere a cânepei.

Individul a declarat poliţiştilor că părinţii au plecat peste hotare, iar el a decis să câştige bani în acest mod. La faţa locului au fost sigilate şi ridicate toate plantele sădite în ghiveciuri, precum şi o masă vegetală deja uscată şi fărămiţată, pregătită pentru vânzare, fiind transportate ulterior la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul IGP.

Bănuitul a fost încătuşat şi escortat la sediul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău pentru audieri. În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 12 000 lei la 18 000 lei sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...