Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Perchezițiile la punctele Tudora și…

Perchezițiile la punctele Tudora și Palanca continuă. CNA a reținut 15 vameși

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au reținut până la acest moment 15 angajați ai Serviciului Vamal (SV), iar perchezițiile demarate în această dimineață, atât la punctele de trecere a frontierei Palanca și Tudora, cât și la domiciliile vameșilor, încă continuă. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Nu se cunoaște dacă au fost reținute și persoane cu funcții de conducere de la cele două puncte de trecere a frontierei. „Acțiunea de astăzi are la bază informații și materiale operative furnizate de către Direcția Securitate Internă a Serviciului Vamal”,  se arată într-un comunicat emis de șeful SV, Vitalie Vrabie.

Descinderile procurorilor și ofițerilor anticorupție au generat extinderea  timpului de așteptare în posturile Palanca și Tudora. În acest sens, șeful Serviciului Vamal anunță că a solicitat aducerea de personal suplimentar din alte ture și, dacă va fi nevoie, va fi implicat și personal din alte subdiviziuni.

„În ceea ce privește investigația inițiată de organele de anchetă, ne abținem de la orice comentarii până ce operațiunile de astăzi vor fi integral finalizate și vom avea declarații oficiale din partea anchetatorilor. Serviciul Vamal a sprijinit atât  operațiunea de azi a procurorilor anticorupție, cât și acțiunile premergătoare acesteia.”, comunică Serviciul Vamal.