Percheziții CNA și Procuratura Anticorupție la vămile Tudora și Palanca! Ce zice Serviciul Vamal

Procurorii anticorupţie si ofiţerii CNA au descins în aceasta dimineaţă în două puncte de trecere a frontierei, Palanca şi Tudora. Ambele vămi sunt închise de către anchetatori şi nimeni nu mai poate traversa frontiera.

La aceasta oră au loc percheziţii în cele două vămi şi la domiciliile mai multor vameşi. Deschide.md scrie că, până la ora 9:00, au fost reţinuţi 5 vameşi, dar acţiunea este încă în  desfăşurare.

În acelaşi timp, Serviciul Vamal a remis o declaraţie de presă în care precizează că se abține de la orice comentarii până ce operațiunile de astăzi vor fi integral finalizate și va avea declarații oficiale din partea anchetatorilor.

Totodată, Serviciul Vamal a precizat că a sprijinit atât operațiunea de astăzi a procurorilor anticorupție, cât și acțiunile premergătoare acesteia.

Ne exprimăm regretul pentru extinderea timpului de așteptare în cele două puncte de trecere a frontierei, provocată de o situație obiectivă. Depunem toate eforturile pentru ca în termenul cel mai scurt să fie fluidizată traversarea vămilor Palanca și Tudora. În acest sens, am dispus să fie adus personal suplimentar din alte ture și, dacă va fi nevoie, vom aduce personal și din alte subdiviziuni“, se mai arată în declaraţia directorului Serviciului Vamal Vitalie Vrabie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.