În premieră! Într-o localitate din Moldova va avea loc Festivalul Peștelui

Moldovenii se pot bucura de un nou festival etno-gastronomic. Este vorba de ,,Festivalul Peştelui” care se va desfăşura duminică, 9 octombrie 2016, începând cu ora 10.00, în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, pe Stadionul CS NOROC- NIMORENI.

Organizatorul evenimentului,  Asociația Obştească ,,BAȘTINA-NIMORENI”, a declarat că festivalul îşi propune promovarea alimentaţiei sănătoase, în special a consumului de peşte, întrucât „acesta este cel mai sănătos aliment din categoria cărnurilor”. Nu în ultimul rând, unul din obiectivele  manifestației constă şi în promovarea valorilor și a specificului local, cu raportare la gastronomia tradițională.

Astfel, toţi iubitorii de peşte sunt aşteptaţi să participe la evenimentul vizat în cadrul căruia vor avea oportunitatea  să savureze  bucate din pește pregătite,  după rețete tradiționale, dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Programul festivalului include: prezentarea expoziţiei de bucate variate  preparate în exclusivitate din peşte (ciorbă din pește,  pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăliguţă, pește umplut,  pește prăjit cu mălai, pește prăjit cu cartofi pai, pește  cu legume, crap cu varză), demonstraţii de gătit, workshop-uri tematice, meșteșugărit, concursuri cu premii, pescuit, muzică şi agrement etc.

Este de menționat că  ,,Festivalul Peștelui” este la prima sa ediție, organizatorii propunându-și ca acesta să devină o frumoasă tradiție a satului Nimoreni.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.