13:20:37 28.03.2024
Stiri

Încă un candidat INDEPENDENT a eșuat în procesul de colectare a semnăturilor. Va susține un alt CANDIDAT

Partide/Comunicate 29.09.2016 11:56 Vizualizări1897 Autor: Ziarul National
Încă un candidat INDEPENDENT a eșuat în procesul de colectare a semnăturilor. Va susține un alt CANDIDAT


Candidatul independent pentru funcția de președinte al R. Moldova, Vadim Brânzan, a anunțat că nu a reușit timp de o lună să acumuleze numărul necesar de semnături pentru a fi înregistrat oficial în cursa electorală, dar spune că nu va renunța să participe la procesul de consolidare a țării.

Fontul candidat la șefia Băncii Naționale a Moldovei a reușit să adune doar în jur de 5 000 de semnături, cu 10 mii mai puține decât minimumul necesar impus de Comisia Electorală Centrală.

„Am încercat să acumulăm numărul necesar de semnături, dar considerăm că legislația în vigoare, privind colectarea acestor semnături, este anticonstituțională. Chiar dacă nu am acumulat numărul necesar de semnături, asta nu înseamnă că nu mă voi implica active în procesul de consolidare a țării”, a menționat Brânzan.

Potrivit omului de afaceri, semnăturile colectate vor merge pentru sprijinul candidatului comun al dreptei antioligarhice. „Sper că Maia Sandu și Andrei Năstase vor găsi limbă comună și vom avea un candidat unic. Îl voi susține pe cel care va fi desemnat și cred că toți trebuie să facă asta”, a conchis Vadim Brânzan.

De menționat că, până acum, s-au retras din cursa electorală, din cauza că nu au reușit să colecteze numărul necesar de semnături, Mihai Corj, Oleg Brega, Geta Șavițchi, Anatol Plugaru și Artur Croitor.

Astăzi e ultima zi în care Grupurile de inițiativă ale candidaților pot depune la CEC listele cu cel puțin 15 mii de semnături.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md