Recomandări de evenimente pentru ultima zi de joi din septembrie 2016

1
Foto: lovethispic.com

Dacă ai timp liber joi și nu știi ce ai putea să faci, noi îți oferim o serie de recomandări de evenimente pentru a-ți condimenta ziua. Oricare dintre acestea îți va oferi posibilitatea să cunoști oameni noi și să petreci ultima zi de joi din septembrie 2016.

# Dezvoltarea antreprenoriatului în localitățile Moldovei la ora 9:00 la Jolly Alon Hotel & Business Center

Atelierului Experimental „Dezvoltarea antreprenoriatului în localitățile Moldovei” își propune să sporească angajamentul și colaborarea comunității, pentru dezvoltarea ecosistemului antreprenorial la nivel local prin conștientizarea antreprenorială, creșterea culturii antreprenoriale, motivarea spiritului antreprenorial și promovarea educației.

Obiectivele acestuia sunt:
Înțelegerea contextului și rolului actorilor din ecosistemul antreprenorial. În cadrul acestui panel, vom arunca o privire la nașterea, evoluția și globalizarea ecosistemelor antreprenoriale la nivel național; sisteme care sunt gata să promoveze mai mulți antreprenori. Bazat pe exemplul patru regiuni pilot – Chișinău, Cimișlia, Soroca și Rezina
Creșterea gradului de conștientizare a rolului mass-media și a mediului academic pentru promovarea unei culturi antreprenoriale, a administrației publice locale pentru susținerea antreprenoriatului și a colaborării comunității pentru dezvoltarea antreprenoriatului în cele patru regiuni (jurnaliști din Chișinău care scriu despre antreprenoriat, programe școlare pentru dezvoltarea antreprenoriatului, inițiativa universitară, ong-uri locale, clustere industriale)
De a identifica istorii de succes locale, despre dezvoltarea antreprenoriatului (cel puțin 4 istorii) și de a explica rolul istoriilor de succes de a inspira dezvoltarea ecosistemului antreprenorial.

Mai multe informații despre eveniment citiți pe pagina lui de Facebook. 

# Discuții cu oameni de succes – Valeriu Chiveri la ora 15:00 la Universitatea Academiei de Științe

La data de 29.09.2016, în cadrul proiectului „Discuții cu oameni de succes”, organizat de Senatul Studențesc al UnAȘM, este invitat unul din foștii prim-miniștri ai Republicii Moldova, domnul Valeriu Chiveri. Aveți ocazia să aflați cum și-a construit o carieră diplomatică, și care au fost dificultățile pe care acesta le-a întâmpinat, începând de la postul de secretar, până la ministru.

Dânsul a activat și în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Austria și Slovacia, șef al Delegației Permanente a Republicii Moldova pe lîngă OSCE. Toți doritorii de a participa la discuție sunt bineveniți la ora 15:00. Mai multe informații despre eveniment aflați pe pagina de Facebook a acestuia.

#  Stockholm School of Economics in Riga vine la Chisinau la ora 16:00 la Biblioteca Onisifor Ghibu

Photo Credit: worldwide.anazana.com

Stockholm School of Economics in Riga (SSE Riga), una dintre universitățile lidere de business și economie din Europa, vă invită la prezentarea programei de Economie si Gestiunea Afacerilor, posibilitățile pentru locuitorii Moldovei, procesul de admitere și programa de Granturi a Guvernului Suedez.

Prezintă: recotrul, profesori, reprezentanții comisiei de admitere și absolvenții moldoveni ai SSE Riga. Prezentarea va fi în limba engleză. Intrarea este liberă. Pentru a afla detalii despre defășurarea evenimentului, urmărește pagina de Facebook a acestuia. 

# Integritatea – calitate indispensabilă unui poliţist la ora 17:30 la Summits Events

CNA Studenţesc vă invită la o discuție publică cu genericul „Integritatea – calitate indispensabilă unui poliţist”. Prin această acţiune ne dorim să sporim încrederea societății în poliție. Totodată vom discuta despre importanța selectării cadrelor de ofițeri și despre acțiunile și rezultatele obținute în ultima perioada de SPIA – Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

Invitați:
Peter Waldbauer-Hable- Expert International al Fundației Hanns Seidel, cu o experienta de 34 de ani în domeniul polițienesc.
Mr. Edward Cronin- U.S Embassy in the Republic of Moldova
Mr. Florian Seitz- Deputy Head of Mission Deutsche Botschaft Chişinău

Invitat special:
Moisei Vitalie, Șef SPIA, colonel de poliție. Mai multe informații despre eveniment citește pe pagina de Facebook a acestuia.  pe pagina de Facebook a acestuia. 

# Comunicarea Nonviolentă – calea spre o educație empatică la ora 18:00 la Forum Center and Hostel

De ce este necesar să ne cunoaștem emoțiile, trăirile și necesitățile satisfăcute ori nesatisfăcute și să le putem exprima într-o forma adecvată? Atunci când înțelegem ce ni se întâmplă la nivelul emoțiilor, putem face legătura cu necesitățile noastre, care sunt și sursa diverselor trăiri.

Va invitam cu drag la un atelier de Comunicare Nonviolentă, unde veți afla principiile de baza ale CNV, veți aplica, învățând ce este empatia, exprimandu-vă onest emoțiile și nevoile, oferind recunostință și apreciere. Antrenandu-vă la acest atelier veți reuși să utilizați Comunicarea Nonviolentă în educația copiilor, fiind părinte sau profesor.

Facilitator va fi Lucia Maxim, psiholog, trainer, upgrader. Locul evenimentului este Forum Center and Hostel, str. București 77, casa 5 (intrare prin curte, chiar vis-a-vis de stația de lângă Ambasada României) Pentru indicaţii sunaţi la 069992323.

Pentru o bună organizare, vă rugăm să completați formularul de înscriere, iar la eveniment puteți face donații benevole pentru activitățile comunității.

 

 

# Proiecții nocturne: Submarine / Субмарина la ora 19:00 la Art Labyrinth

„Submarine” este un film care vă va face să vă gândiți la lucrurile importante ale vieții. Intrarea la eveniment costă 5 lei. Filmul va fi difuzat cu începere la ora 19:00. Pentru a afla mai multe informații despre desfășurarea evenimentului, accesează pagina de Facebook.  

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente