Asta au spus unii locuitori ai comunei Tohatin din municipiul Chişinău la o întâlnire cu membrii Platformei Demnitate şi Adevăr. Localnicii sunt împotrivă ca statul să pună pe umerii lor datoria şi susţin că banii trebuie luaţi de la cei care au comis furtul. 

„Nu am reacţionat atunci când din bugetul de stat s-au scos peste un miliard de dolari şi iată astăzi avem ce avem. Guvernul, un guvern ticălos care a fost instalat într-o noapte şi-a asumat răspunderea pe o lege criminală care ne obligă pe noi toţi ca următorii 25 de ani să plătim miliardele furate de către Plahotniuc şi alţi bandiţi care acum ies la suprafaţă. Bandiţii vor să pună pe umerii oamenilor miliardele furate. - Ce trebuie să facă un preşedinte? - Să reacţioneze. Prin ce? - 1. Suspendă legea până când Curtea Constituţională reacţionează şi doi, are prerogativa lansării unui referendum”, a declarat Andrei Năstase.

Discuţiile, care au avut loc în centrul comunei Tohatin, s-au axat pe datoria care trebuie să o plătească cetăţenii timp de 25 de ani pentru a restitui miliardul furat.

Localnicii nu sunt de acord cu decizia luată de Guvern şi refuză să plătească o datorie care nu este a lor.

Prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon pentru a face declaraţii.