Procuratura Ucrainei a deschis dosare penale împotriva „deputaților” ruși, aleși în Crimeea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Biroul Procuraturii din Ucraina a inițiat un dosar penal împotriva deputaților din Duma de Stat, aleși pe teritoriul Crimeei, anunță instituția într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Au fost demarate procedurile penale împotriva deputaților care au intrat în camera inferioară a parlamentului rus pe lista partidului „Rusia Unită”: Ruslan Balbec, Mihail Șeremet și Natalia Poklonskaia, precum și a deputaților aleși in raioanele uninominale: Konstantin Baharev, Svetlana Savcenko, Dmitri Belik și Andrei Kozenko.

Dosarele penale au fost deschise sub acuzația de înaltă trădare, care prevede o pedeapsă de 10 până la 15 ani de închisoare.

Ucraina consideră Crimeea teritoriul său care este anexat în mod ilegal de către Rusia.

Pe 20 septembrie, Rada Supremă a Ucrainei a votat o rezoluție în care declară nelegitimă noua Dumă de Stat din cauza votului organizat în Crimeea și Sevastopol. Parlamentul Ucrainei a solicitat Consiliului de Securitate al ONU și Adunării Generale a ONU să nu recunoască legitimitatea alegerilor pentru Duma de Stat din Rusia.

Poziția oficială a UE este de a nu recunoaște rezultatele alegerilor parlamentare rusești din Crimeea, scrie paginaderusia.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...