Chișinăul va găzdui cel mai important eveniment al Asociaţiei Studenţilor Europeni. Iată când va avea loc

13403291_10153841362378897_6375761637762426141_o

În perioada 12-16 octombrie 2016, Asociația Studenților Europeni AEGEE-Chişinău organizează la Palatul de Cultură al Feroviarilor, bd. Decebal 2, Autumn Agora Chișinău 2016 cu tematica Everybody in the Casa Mare. Pe tot parcusul evenimentului, Moldova va fi gazdă pentru 600 participanți si 50 voluntari veniți din mai multe țări europene.

Agora, Adunarea Generală a membrilor AEGEE Europe (Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe) este cel mai important eveniment al Asociaţiei Studenţilor Europeni la nivel european, care întruneşte reprezentanţii tuturor antenelor (240 la număr) din cele 40 de ţări ale Europei, are loc de două ori pe an ( toamna şi primăvara, timp de 4 zile) și reunește de la 600 până la 1000 tineri din întregul continent. AGORA este o experiență unică de schimbare a vieții pentru participanți, tineri europeni, care se adună într-un singur loc pentru a construi împreună viitorul acestui continent.

Autumn Agora Chişinău 2016 va fi a 62-a Adunare Generală în istoria AEGEE-Europe. Mai mult decât atât, va fi prima Agora organizată în Republica Moldova şi găzduită de către AEGEE-Chişinău.

Prin organizarea acestui eveniment vom contribui la crearea imaginii favorabile a ţării noastre peste hotare, vom promova cultura locală (Agora va fi organizată în stil național, cu motto-ul: ”Everybody in the Casa Mare”) și vom creşte interesul altor popoare faţă de Republica Moldova. Rezultatul acestui proiect va duce la: intensificarea comunicării între tinerii moldoveni şi europeni, facilitarea mobilităţii, reducerea barierelor lingvistice şi spargerea stereotipurilor. În cadrul evenimentului sunt propuse o serie de activități, precum:

– Târgul AEGEE, pentru a facilita colaborarea în organizarea diverselor proiecte AEGEE, între membri și universități, companii și alte entități de sprijin. – Ateliere de lucru și cursuri de instruire cu privire la cele mai diverse subiecte axate pe: tineret, mediu, drepturile omului, politica europeană, probleme de management a asociațiilor de tineret și problemele ONG-urilor. – Workshop-uri dedicate dezvoltării personale a membrilor AEGEE, cum ar fi: dezvoltarea competențelor și aptitudinilor de conducere, discurs public, etc.

AEGEE-Chişinău face parte din AEGEE-Europe (Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe = AEGEE) care este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi cu profil interdisciplinar, fiind una dintre cele mai importante organizaţii de tineret pe plan mondial. Promovând în rândul tinerilor ideea unei Europe democratice, diverse și unite, AEGEE creează un spațiu pentru membrii din medii diferite în care aceștia să se întâlnească și să învețe despre diferențele culturale, în scopul favorizării înțelegerii reciproce. AEGEE sprijină mobilitatea și încurajează tinerii să treacă granițele, să-și facă noi prieteni, să spargă stereotipurile și să consolideze toleranța, respectul și solidaritatea față de alte culturi.

Organizația noastră îşi desfăşoară activitatea în Republica Moldova din an. 1999 şi în aceşti 16 ani am organizat peste 45 proiecte la nivel european şi local.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente