Candu: Parlamentul Republicii Moldova și Casa Regală din România vor desfășura proiecte comune

Parlamentul Republicii Moldova şi Casa Regală din România planifică să desfăşura o serie de acţiuni comune cu scopul de a susţine parcursului european al ţării noastre. Despre aceste intenţii s-a discutat în cadrul unei întrevederi a Preşedintelui Parlamentului Andrian Candu cu Alteţele Lor Regale, Principii Nicolae şi Radu ai României, care se află în vizită în Republica Moldova.

Spicherul amenţionat că Casa Regală a României a avut întotdeauna o contribuţie deosebită pentru dezvoltarea Republicii Moldova, oferind sprijin umanitar, social, cultural şi diplomatic.

”Urmează să stabilim unele acţiuni comune pentru a ajuta Republica Moldova mai ales pe dimensiunea externă, pentru a realiza agenda europeană şi de asociere, a apropia ţara noastră de Uniunea Europeană”, a spus Candu.

Andrian Candu a dat asigurări că Republica Moldova are în continuare o orientare pro-europeană, solicitând sprijinul Casei Regale în transmiterea acestui mesaj la nivel internaţional.

”Nu există nicio schimbare în percepţia politică de la Chişinău referitor la integrarea europeană şi agenda de asociere”, a precizat Andrian Candu.

Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României s-a referit la activităţile desfăşurate de Casa Regală în susţinerea Republicii Moldova.

”Practic în toate activităţile pe care le-am desfăşurat în ultima perioadă am încercat să includem şi Republica Moldova. Ne propunem dezvoltarea în continuare a acestor activităţi. În călătoriile pe care le avem, reieşind din agenda noastră externă, transmitem mesajul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a declarat Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României.

Ulterior, spicherul Andrian Candu şi Alteţele Lor Regale, Principii Nicolae şi Radu ai României au depus flori la bustul poetului Grigore Vieru din Grădina Publică ”Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.