Dodon cere UE să asigure mai mulţi observatori la prezidenţiale pentru a preveni fraudarea acestora

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul socialiștilor Igor Dodon vrea ca Uniunea Europeană să asigure mai mulţi observatori la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie pentru a preveni fraudarea acestora. Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii pe care a avut-o Igor Dodon și Zinaida Greceanîi cu Ambasadorul UE la Chişinău, Pirkka Tapiola.

Părţile au discutat despre punerea miliardului pe umerii cetăţenilor, liderul socialiștilor declarând că acest milliard putea fi temporar asigurat din rezervele Băncii Naţionale.

„Acest milliard putea fi temporar asigurat din rezervele Băncii Naţionale ca să nu achite cetăţenii, iar peste 1,5 – 2 ani, cînd vor fi returnaţi o parte din banii furaţi, vedem ce rămâne şi vom lua o decizie. Mai mult ca atât, există experienţe şi în alte ţări, precum Grecia, când au fost daţi în judecată partenerii, structurile organizaţiilor internaţionale şi s-a asigurat acoperirea acestor daune”, a spus Dodon.

În context, liderul socialiştilor a amintint faptul că FMI a monitorizat Moldova în toţi aceşti ani, inclusiv în perioada 2013-2014, când s-au furat miliardele. „De ce atunci FMI nu a observat delapidările şi de ce acum impune cetăţenii să achite furtul guvernanţilor. Este o întrebare majoră”, a subliniat Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...