(video) Muzica clasică e la ea acasă. Urmărește rezumatul Festivalului Moldo Crescendo – „Conace”

1
Foto: Facebook/ Moldo Crescendo Classical Music Festival

Muzica clasică este la ea acasă, după cea de-a doua ediție a festivalului Moldo Crescendo – „Conace” desfășurat în perioada 27 iulie – 6 august. Astfel, nouă tineri muzicieni din diasporă, România, Rusia, Germania, Finlanda, Marea Britanie, Olanda și Malaesia au avut ca scop aducerea muzicii clasice mai aproape de oameni, dar și atragerea atenției asupra patrimoniului nostru istoric și cultural.

Concertele au avut loc la Muzeul Zemstvei din Chișinău și conacul Ciolak-Malski din satul Bahmut, care au nevoie de renovare, și la Muzeul de Artă din Chișinău, și Castel Mimi din satul Bulboaca, care sunt acum în proces de reconstrucție.

Menționăm că prin aceste concerte s-a încercat să se atragă atenţia asupra necesităţii prezervării patrimoniului arhitectural. Festivalul Moldo Crescendo Conace inițiază o tradiție anuală cu renume care să pună în valoare muzicienii moldoveni și patrimoniul cultural al țării.

Mai jos puteți vedea proaspăt publicatul rezumat video al festivalului. De asemenea, puteți fi la curent cu următoarele evenimente desfășurate de organizatori, urmărind pagina de Facebook Moldo Crescendo.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente