Scandal în Parlament: Dodon și Greceanîi, sancţionaţi. Nu vor putea lua cuvântul la trei ședințe ale Legislativului

Deputații socialiști au blocat tribuna centrală a Parlamentului la ședința specială de astăzi în care Guvernul și-a asumat răspunderea pentru șapte legi referitoare la sistemul bancar și modificarea bugetului de stat.

Astfel, în debutul şedinţei, socialiștii au blocat tribuna centrală, ținând pancarte cu mesaje în care cer să fie returnat miliardul furat.

Iniţial, preşedintele Parlamentului Andrian Candu a precizat că regulamentul legislativului interzice blocarea tribunelor, după care a declarat că deputații socialiști sunt avertizați și a anunțat o pauză tehnică.

După câteva minute, Andrian Candu a anunțat că Igor Dodon și Zinaida Greceanîi sunt sancţionaţi: aceştia nu vor avea dreptul de a lua cuvânt în plenul Parlamentului la trei ședințe consecutive.

Ca urmare, în semn de protest, deputații socialiști au părăsit ședința.

Reamintimv că Parlamentul s-a convocat în ședință specială, în cadrul căreia a fost prezentată răspunderea Guvernului în fața Parlamentului. Aceasta după ce luni, 26 septembrie, Guvernul Filip și-a asumat răspunderea pentru șapte legi referitoare la sistemul bancar și modificarea bugetului de stat.socialisti

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.