Cea mai mare bancă germană dă semne de slăbiciune

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acţiunile Deutsche Bank au coborât la un minim record din cauza temerilor legate de capital. Cancelarul Angela Merkel se arată prea puțin dispusă să ajute banca sau să intervină în disputa băncii cu Statele Unite.

Acţiunile Deutsche Bank au coborât luni la un minim record din cauza temerilor investitorilor legate de impactul litigiilor şi posibilelor penalităţi, inclusiv în SUA, asupra capitalului celei mai mari bănci din Germania, transmite Bloomberg, potrivit News.ro.

Luni dimineață acţiunile Deutsche Bank erau în scădere cu 4,2%, la 10,93 euro pe unitate, cel mai redus nivel atins vreodată. Indicele Bloomberg pentru bănci şi companii de servicii financiare din Europa, care include 38 de membri, este în declin cu 1,5%, iar titlurile Deutsche Bank au cea mai slabă evoluţie.

Departamentul de Justiţie din SUA ar putea cere Deutsche Bank plata a 14 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigaţii legate de operaţiunile cu instrumente financiare garantate prin ipoteci, sumă de peste două ori mai mare decât cea de 5,5 miliarde de euro bugetată de banca germană.

„Deutsche Bank este hotărâtă că îşi rezolve singură problemele. Nu se pune problema, în prezent, a unei majorări de capital. Îndeplinim toate cerinţele de reglementare”, a spus purtătorul de cuvânt al Deutsche Bank.

Cryan şi Merkel s-au întâlnit în luna iulie pentru a discuta despre repercusiunile Brexit, dar nu au abordat problema unui posibil ajutor guvernamental în litigiul din SUA, a declarat o persoană apropiată situaţiei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...