(VIDEO) Neymar devine un alt jucător când nu-l are coleg pe Messi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Neymar a marcat două goluri în meciul cu Gijon și în absența lui Messi a fost cel mai bun om de pe teren al catalanilor.

În lipsa lui Messi, accidentat, starul brazilian și-a asumat rolul de coordonator al jocului grupării blaugrana și a dovedit că este capabil pentru așa ceva. Neymar a condus de fiecare dată atacul, a dominat centrul terenului și și-a trecut și de două ori numele pe tabela de marcaj. Mai mult, pe final, transversala porții adverse i-a refuzat șansa de a bifa un hat-trick.

Jurnaliștii de la Marca au sesizat dezinvoltura din jocul lui Neymar, dar au subliniat faptul că ar fi absurd să spună că brazilianul este mai bun când lipsește Messi de pe gazon. Ambii fotbaliști se înțeleg perfect atunci când joacă împreună și marchează multe goluri împreună pe parcursul unui sezon competițional.

Numai că, în mod natural, Neymar își asumă un rol secundar pe teren atunci când este Messi. Leo știe că aria sa de acțiune este largă și că de multe ori intră și pe stânga, acolo unde este ”parcela” lui Neymar, asta în funcție și de cum mută el mereu jocul echipei.

Rolul lui Neymar este însă diferit atunci când Leo lipsește. Iar în meciul cu Sporting Gijon a demonstrat din plin asta. Mutat pe zona centrală, pentru a colabora mai bine cu Suarez, cu Arda sau cu Andre Gomes, brazilianul a reușit să fie în centrul tuturor acțiunilor de atac. Jurnaliștii de la Marca au calculat și au ajuns la concluzia că Neymar, cu Messi în teren, marchează un gol la fiecare 157,8 minute, în timp ce atunci când este singur reușește același lucru la un interval de 80 de minute.

Și în sezonul trecut, pe perioada celor opt etape în care Messi a lipsit, tot din cauze medicale, Neymar a demonstrat că este capabil de a conduce jocul catalanilor, astfel că oficialii campioanei pot sta liniștiți că viitorul Barcelonei este garantat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...