Nuland la întâlnirea cu Filip: Ați dat dovadă de curaj

Consolidarea Dialogului Strategic moldo-american a constituit subiectul principal al discuției la întrevederea Prim-ministrului Pavel Filip cu Adjunctul Secretarului de Stat SUA, Victoria Nuland. Întâlnirea a avut loc în contextul participării delegaţiei Republicii Moldova la Segmentul Înalt al Adunării Generale ONU.

Potrivit unui comunicat de presă, șeful Cabinetului de miniștri a informat oficialul american despre situația social-politică din Republica Moldova. Astfel, au fost realizate peste 90% din prevederile Foii de parcurs privind agenda de reforme, s-a reușit negocierea unui staff level agreement cu Fondul Monetar Internațional, iar în octombrie urmează să fie semnat Acordul cu FMI.

Pavel Filip a vorbit și despre reformele promovate de Executiv, în special, reforma administratiei publice, a Guvernului, administrativ-teritorială și a sistemului de pensii. ”Până acum clasa politică s-a temut să promoveze aceste reforme pentru a nu-și pierde electoratul. Prioritatea mea nu este cariera politică, astfel că voi face tot posibilul pentru a realiza aceste reforme importante pentru modernizarea țării”, a accentuat Premierul.

La rândul său, Adjunctul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a menționat că apreciază munca depusă de Guvern. „Felicit Guvernul de la Chișinău pentru rezultatele obținute. Ați dat dovadă de curaj. Mergeți înainte și aveți deplinul nostru suport în realizarea reformelor”, a declarat Victoria Nuland. Oficialul american a îndemnat Executivul să nu rateze șansa oferită de FMI și Comisia Europeană și să realizeze toate condițiile negociate. Pavel Filip a dat asigurări că toate condițiile FMI vor fi îndeplinite în termenele stabilite.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.