Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.09.2016

Pavel Filip propune noi domenii de cooperare în cadrul Dialogului Strategic moldo-american

Pavel Filip propune noi domenii de cooperare în cadrul Dialogului Strategic moldo-american

Prim-ministrul Pavel Filip a avut  o întrevedere cu Sub-secretarul pentru diplomaţie publică şi afaceri publice al Departamentului de Stat, Richard Stengel, în marja participării la Segmentul Înalt al Adunării Generale ONU, la New York.
 
În cadrul întâlnirii, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate de pe agenda relaţiilor bilaterale, situaţiei mass-media din Republica Moldova şi reformelor promovate în domeniul audiovizualului, precum şi în legătură cu noi domenii de colaborare în cadrul dialogului bilateral moldo-american.
 
Astfel, Pavel Filip a informat partenerii americani cu privire la acţiunile întreprinse de către Guvern în vederea promovării libertăţii mass-media şi a pluralismului de opinii în Republica Moldova. Totodată, şeful Executivului a lansat propunerea de a include în cadrul de cooperare moldo-american noi domenii de interes, precum ar fi securizarea spaţiului informaţional al ţării şi combaterea provocărilor la adresa spaţiului mediatic autohton. Iniţiativa a fost salutată de înaltul oficial american.
 
La rândul său, Richard Stengel a salutat progresele înregistrate de actualul Guvern în implementarea angajamentelor asumate şi a reiterat susţinerea plenară a Statelor Unite ale Americii pentru realizarea programului de reforme, inclusiv în domeniul mass-media, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus