Două licee din municipiul Chişinău vor fi reorganizate. Iată care sunt acestea

Elevi-la-curs-Leadership-Autentic
Foto: monitorulcj.ro

Liceul Teoretic „Truşeni” şi Liceul Teoretic „Durleşti” din municipiul Chişinău urmează să fie reorganizate în gimnazii, din cauza lipsei elevilor în clasele liceale. O decizie în acest sens a fost aprobată joi, 22 septembrie, în cadrul şedinţei Consiliului municipal Chişinău, transmite IPN.

Şefa direcţiei Educaţie, Tineret şi Sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat că în instituţia de învăţământ din Truşeni îşi fac studiile 234 de elevi, iar blocul este utilizat în proporţie de 42,5%, capacitatea liceului fiind de 500 de elevi. Pe parcursul ultimelor ani se atestă o reducere considerabilă a numărului de școlari. Din anul de studii 2013-2014, în instituţie nu mai există clase liceale deoarece nu sunt solicitări din partea elevilor.

Cât ţine de liceul din Durlești, în anul curent de studii activează doar nouă complete de clase, cu un număr total de 229 de elevi. Din anul 2013, clase liceale nu mai există, deoarece la fel nu există solicitări.

Ca urmare a dezbaterilor, proiectul de reorganizare a fost votat cu majoritatea simplă a consilierilor prezenţi în sală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente