Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Festivalul Internațional de Film Documentar…

Festivalul Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială „MOLDOX”

Prima ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială „MOLDOX” va avea loc la Cahul în perioada de 25-29 septembrie 2016. Scopul festivalului este de a încuraja implicarea socială prin filme documentare.

În cadrul festivalului „MOLDOX” vizitatorii vor avea ocazia să urmărească proiecțiile unora dintre cele mai bune filme documentare sociale din întreaga lume, dar și vor putea participa la diferite activități, workshop-uri și masterclass-uri (MOLDOX LAB) dedicate tuturor celor care își doresc să genereze schimbări sociale prin puterea filmului documentar.

Astfel organizatorii pun la dispoziție workshop-uri pentru film și fotografie coordonate de profesioniști în domeniu. Fiecare proiecție de film va fi urmată de discuții și chemare la acțiune. Intrarea la toate proiecțiile de film este gratuită. Filmele vor fi proiectate in limba originală cu subtitrări în limba română.

Printre invitații speciali ai evenimentului vor fi: Vasile Ernu-scriitor și publicist român,  Alexandra Pascalidou – Suedia, Europeanul Anului 2015, Ana-Felicia Scutelnicu – regizoare din Moldova cu multiple premii internaționale, Vika Jigulina – DJ și producător de muzică născută la Cahul, Moritz Siebert (Germania) – regizorul filmului „Those who jump”, Rokhsareh Ghammaghami (Iran) – regizoarea filmului „SONITA”, Vlad Petri (România)– regizorul filmului „București, unde ești?”

„MOLDOX” este un eveniment organizat de către SVENSKA FILMSTUDION, Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Centrul CONTACT-Cahul cu suportul oferit de Swedish Institute, Ambasadei Suediei la Chișinău, Ambasadei SUA în Moldova, Primăriei Cahul, Fundației Est-Europene, Friedrich-Ebert-Stiftung, DVV International și al Institutului Cultural Roman.