Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.09.2016

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu omologul său georgian, Giorgi Kvirikashvili

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu omologul său georgian, Giorgi Kvirikashvili

În contextul participării la lucrările sesiunii a 71-a a Adunării Generale ONU, care se desfăşoară la New York, Prim-ministrul  Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Premierul Georgiei, Giorgi Kvirikashvili.

În timpul întrevederii, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii pe marginea agendei bilaterale şi au apreciat înalt bunele relaţii între Republica Moldova şi Georgia. O atenţie deosebită a fost acordată cooperării în domeniul integrării europene, fiind accentuată necesitatea de a continua schimbul de experienţă, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic.

Pavel Filip a menţionat că tara noastra este interesată de preluarea experienţei Georgiei în implementarea reformelor în domeniul afacerilor interne, justiţiei, apărării, sectorul serviciilor publice şi pledează pentru aprofundarea colaborării în domeniile respective. Părțile au convenit să creeze un grup comun de experți care să asigure preluarea experienței Georgiei în sectorul justiției.

De asemenea, interlocutorii au subliniat importanţa intensificării dialogului politic bilateral, promovării cooperării în cadrul organizaţiilor internaţionale, dezvoltării potenţialului comercial-economic, precum şi intensificării legăturilor cultural-umanitare. Premierii au menționat oprtunitatea desfășurării în viitorul apropiat a Comisiei inerguvernamentale moldo-georgiene pentru colaborare comercial-economică. În același timp, Pavel Filip a invitat oamenii de afaceri georgieni să participe la privatizarea întreprinderilor moldovenești și să investească în economia națională, anunță un comunicat al guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus